Gran Canaria: 5 Gouden Tips voor je eilandvakantie

Gran Canaria: 5 Gouden Tips voor je eilandvakantie

Gran Canaria is een van de Canarische Eilanden. Het ligt ten oosten van Afrika ter hoogte van het zuidelijkste punt van Marokko. Dus het hele jaar veel zon! Het zonnigste gedeelte is het zuiden. Maar blijf je de hele tijd op je rug liggen bij het zwembad, dan mis je heel veel. Gran Canaria heeft indrukwekkende natuur, soms waan je je in het gebied van de Grand Canyon, prachtige dorpjes, mooie authentieke wijken in de hoofdstad Las Palmas en een bruisend carnaval. Ben je van plan om naar Gran Canaria te gaan? Dan heb ik meer dan 150 tips voor je op een rij gezet in de CitySummary Reisgids Gran Canaria. Hieronder alvast 5 Gouden Tips.

Tip 1: Een Canyon Op Gran Canaria

Zonder meer een hoogtepunt (hoewel je de diepte in moet) is Barranco de las Vacas, letterlijk vertaald Ravijn van de koeien. Het is een verborgen kloof, ontstaan door duizenden jaren inslijten van wind en water, waardoor de rotsen prachtig rond gevormd zijn. Echt heel fotogeniek. Hoewel het nog relatief onbekend is en er vrijwel geen borden staan die je er naartoe leiden, is het een kleine kloof dus is het snel druk (en dat is jammer van de foto’s). Ga dus ’s morgens op tijd erheen. Er zijn 2 ingangen, maar de zuidelijke ingang (aan de GC-551) is momenteel gesloten. Ga er dus in aan de noordkant via de GC-550. Er zijn weinig parkeerplaatsen en je moet over de vangrail klimmen, maar dan zie je ook echt iets heel moois!

Tip 2: Carnaval

Carnaval wordt uitbundig gevierd, vooral op Gran Canaria en Tenerife. Vrijwel alle dorpen en natuurlijk de hoofdstad Las Palmas doen mee en hebben hun eigen data waarop ze verkleed zijn en optochten houden. Dat kan al eind januari beginnen en doorlopen tot half maart. Wij belandden toevallig middenin het feestgedruis van Aguïmes. Het hele dorp doet mee, van kleine kinderen tot opa en oma, iedereen is verkleed en geschminkt. Er is veel muziek er wordt flink gedanst (met een biertje erbij natuurlijk). We waren de enige toeristen zo leek het en iedereen wilde graag op de foto. Het grootste spectakel is het carnaval in Las Palmas. De Grote Parade, een optocht van grote praalwagens, wordt bezocht door 200.000 mensen. Wij waren aanwezig op de laatste dag van het carnaval in Las Palmas, waar volgens de traditie als sluitceremonie de sardine (een groot beeld van een vis gemaakt van papier-maché) in een optocht naar de zee wordt gebracht en daar in brand gestoken. De mensen zijn deze dag voornamelijk in het zwart gekleed, maar wel in bijzondere kostuums. Erg leuk om mee te maken.

Tip 3: Casa de Colón

Voor ontdekkingsreiziger Christoffel Columbus waren de Canarische Eilanden essentieel om de overtocht naar Amerika te kunnen maken. Hij verbleef op Gran Canaria in 1492 om een van zijn schepen te repareren. Oorspronkelijk was Casa de Colón het huis waar de eerste gouverneurs van Gran Canaria verbleven. In 1777 is het herbouwd. Het is het mooiste gebouw van het eiland, met de mooie binnenplaats en de schitterend bewerkte houten plafonds. In 1927 is de beroemde Spaanse tenor Alfredo Kraus hier geboren. Vanaf 1952 is het gebouw een museum over de ontdekkingsreizen van Columbus. Zijn kajuit is er nagebouwd, er zijn replica’s van de schepen, veel landkaarten en schilderijen te zien. Bijzonder is dat er 2 papegaaien rondlopen in de binnenplaats. Een rode en een blauw-gele. Echt de moeite waard om te bekijken.

Tip 4: Restaurant Samsara

Een bijzondere eet-ervaring hebben wij opgedaan bij Samsara (Maspalomas). Het is een Asian Fusion restaurant, dus je krijgt allerlei Oosterse gerechten. Maar niet zomaar opgewarmd uit de magnetron. Alles is vers bereid, met heel veel kruiden en ingrediënten die je smaakpapillen doen tintelen. Als je iets bijbestelt, kan het soms even duren, want de keuken neemt de tijd om alles goed te doen. Tip: bestel meteen extra rijst want die is snel op als je gaat voor “sharing” (wat wordt aanbevolen). Dat geeft je de kans om verschillende gerechten te proeven en daardoor valt de rekening aan het einde erg mee. Het restaurant is overweldigend vol ingericht met beelden en snuisterijen uit Azië. Het licht is gedimd, dus het is erg sfeervol. De tafels zijn mooi opgemaakt met kleden en borden. We hebben genoten van een mooie avond. Tip: reserveer vooraf.

Tip 5: CitySummary Reisgids Gran Canaria

 

Gran Canaris is een eiland waar heel veel te doen, te zien en te beleven is. Een heerlijke vakantiebestemming met altijd mooi weer. CitySummary heeft voor jou de ideale reisgids samengesteld. Uit eigen reiservaring gecombineerd met het afstruinen van tig reisblogs en het lezen van honderden reviews. Je krijgt alle bezienswaardigheden op een rij, met een korte toelichting, inclusief musea, markten, stranden, winkelstraten, uitzichtspunten etc. En een flinke set met tips voor waar je lekker kunt eten en drinken. Alle tips hebben een Google Maps link, zodat je er ter plekke makkelijk naartoe kunt navigeren, of je nu loopt, fietst of met de auto bent. CitySummary geeft je meer dan 150 tips in een digitale reisgids die voor slechts 2,99 euro kunt downloaden. Veel plezier op Gran Canaria!

 

 

Activiteiten en speciale tours:

Reactie plaatsen