Bilbao: 5 Gouden Tips voor je stedentrip

Bilbao: 5 Gouden Tips voor je stedentrip

Bilbao, gelegen in het prachtige Baskenland, is een stad vol verrassingen en een perfecte bestemming voor een stedentrip. Deze industriële stad heeft zich ontpopt tot een culturele hotspot, met een perfecte mix van traditionele charme en moderne flair. Of je nu houdt van kunst, architectuur, culinaire hoogstandjes of gewoon wilt genieten van de ontspannen sfeer, Bilbao heeft voor elk wat wils. Ben je van plan om naar Bilbao te gaan? Dan heb ik meer dan 120 tips voor je op een rij gezet in de CitySummary Reisgids Bilbao. Hieronder geef ik je alvast 5 Gouden Tips met highlights en must-sees voor je bezoek aan deze bijzondere stad.

Tip 1: Guggenheim Museum

Een stedentrip naar Bilbao is niet compleet zonder een bezoek aan het iconische Guggenheim Museum. Dit architectonische meesterwerk van Frank Gehry is een absolute must-see. Wandel om het gebouw heen om de spectaculaire vormen en het glanzende titanium van dichtbij te bewonderen. Binnen vind je een indrukwekkende collectie moderne en hedendaagse kunst. Vergeet niet de bloeiende Puppy van Jeff Koons voor de ingang te bewonderen. Het Guggenheim is meer dan een museum, het is een symbool van Bilbao’s wedergeboorte.

Tip 2: Casco Viejo

 

Het oude stadscentrum, Casco Viejo, is het hart van Bilbao en een van de highlights die je niet mag missen. Met zijn smalle straatjes, kleurrijke gevels en historische gebouwen voel je de rijke geschiedenis van de stad. Bezoek de Siete Calles (zeven straten), het bruisende middelpunt van Casco Viejo, en ontdek charmante winkeltjes, tapasbars en traditionele markten. Mis de Mercado de la Ribera niet, de grootste overdekte markt van Europa, waar je lokale delicatessen kunt proeven en kopen.

Tip 3: Pintxos in Plaza Nueva

Geen trip naar Bilbao is compleet zonder de beroemde pintxos te proeven, een van de absolute to do's in Bilbao. Deze Baskische variant van tapas is een ware culinaire ervaring. Ga naar Plaza Nueva, een levendig plein omringd door prachtige arcades, en geniet van een pintxos-tour. Hier vind je talloze barretjes waar je kunt genieten van deze heerlijke hapjes, vaak begeleid door een glas txakoli, een lokale witte wijn. Van traditionele pintxos met ham en kaas tot creatieve variaties met zeevruchten, er is voor ieder wat wils.

Tip 4: Het moderne Bilbao

Naast zijn historische charme biedt Bilbao ook veel moderne architectuur en design, waardoor het een veelzijdige bestemming is voor een stedentrip. Bezoek het Azkuna Zentroa, een voormalig wijnpakhuis dat is omgebouwd tot een cultureel centrum met een zwembad, bioscoop en expositieruimtes. Dit is een must-see bij je bezoek aan Bilboa. Loop langs de rivier de Nervión en bewonder de moderne bruggen zoals de Zubizuri, ontworpen door Santiago Calatrava, en de moderne gebouwen die de skyline van de stad vormen. Bilbao is een stad waar verleden en toekomst harmonieus samenkomen, een unieke reiservaring!

Tip 5: CitySummary Reisgids Bilbao

Heb je de smaak te pakken en wil je nog meer tips over Bilbao, download dan de CitySummary Reisgids Bilbao met meer dan 120 tips. CitySummary heeft voor jou de ideale reisgids samengesteld. Uit eigen reiservaring gecombineerd met het afstruinen van tig reisblogs en het lezen van honderden reviews. Je krijgt alle bezienswaardigheden op een rij, met een korte toelichting, inclusief musea, street art, winkelstraten etc. En een flinke set food hotspots waar je lekker kunt eten en drinken. Alle tips hebben een Google Maps link, zodat je er ter plekke makkelijk naartoe kunt navigeren, of je nu loopt, fietst of met de auto bent. Dit is aangevuld met wat er te doen is in de omgeving van Bilbao en hoe je je voorpret kunt verhogen. Kom alvast in de sfeer van Bilbao door een Netflix-serie te kijken die er is opgenomen of een boek te lezen die er speelt. CitySummary geeft je al deze tips in een digitale reisgids die je voor slechts 2,99 euro kunt downloaden. Veel plezier in Bilbao!


Bestel button

 

Activiteiten en speciale tours:

Reactie plaatsen